Facebook Pixel

Tietosuojaseloste

Tietosuojaseloste DreamPetStore

 

Rekisterin nimi

Asiakasrekisteri

Perustuu henkilötietolaki (523/1999) 10 ja 24 §.

 

Rekisterinpitäjä

VIPstore Oy (y-tunnus 1447024-9)

Killinkoskentie 23

34800 Virrat, Suomi

Rekisterin nimi DreamPetstore-asiakasrekisteri, joka on osa VIPstore Oy:n asiakasrekisteriä.

 

Tiivistelmä

DreamPetStore-verkkokauppa on sitoutunut suojaamaan asiakkaidensa yksityisyyttä ja tarjoamme sinulle mahdollisuuden vaikuttaa tietojesi käsittelyyn; omalta hallintasivulta voit halutessasi rajata tietojesi käyttöä.

 

Tietosuojaselosteella informoimme asiakkaitamme heidän henkilötietojensa käsittelystä. Kukin asiakas on tietosuoja-asetuksessa määritetty rekisteröity. Asiakkaan on hyväksyttävä tämän tietosuojaselosteen ehdot käyttääkseen DreamPetStore-verkkokaupan palveluita. Keräämämme tiedot voidaan jakaa käyttäjän antamiin, verkkopalveluiden käytöstä havannoituihin sekä analytiikan avulla johdettuihin tietoihin. 

 

Käytämme tietoja:

- Helppokäyttöisen ja turvallisen palvelun toimittamiseen

- Hyvän asiakaskokemuksen tarjoamiseen

- Tuotesuositusten ja markkinoinnin parantamiseen

- Asiakaspalvelun ja verkkokaupan kehittämiseen

 

Mitä tietoja minusta voidaan kerätä?

  • Käyttäjän itsensä antamat tai henkilön tunnistavat tiedot
  • Tunnistamistiedot, kuten nimi
  • Yhteystiedot, kuten osoite, sähköpostiosoite ja puhelinnumero
  • Henkilötunnus, jota käytetään vain luottotietoja tarkistaessa laskutussopimusta varten (sitä käsitellään vain niiden asiakaspalvelijoiden toimesta, joille tieto on oleellinen palvelun toimittamista varten)
  • Maksutiedot, mukaan lukien luottosopimukset ja muut laskutustiedot
  • Palvelujen käytöstä havainnoidut ja analytiikan avulla johdetut tiedot
  • Ostoshistoria, mm. tilatut tuotteet ja niiden hintatiedot
  • Toimitustiedot, kuten valittu toimitustapa ja toimitusosoite
  • Tuotearvostelut
  • Verkkokaupan käyttö- ja selaustiedot sekä päätelaitteen tunnistetiedot
  • Tuotesuositus- ja muut kohdennettuun sisältöön käytetyt tiedot ja tunnisteet
  • Tunniste-, yhteys- ja maksutietojen antaminen on pakollista ostaessasi DreamPetStore verkkokaupan kautta.

 

Henkilötietoja käytetään

  • Asiakkuuden ylläpitämiseen
  • Tilausten toimitukseen, käsittelyyn ja arkistointiin
  • DreamPetStore-verkkokaupan toiminnan ja palveluiden kehittämiseen
  • Asiakaskokemuksen parantamiseen
  • Tilastollisiin tarkoituksiin
  • Henkilökohtaisemman, kohdennetun sisällön ja markkinoinnin tuottamiseen
  • Väärinkäytösten estämiseen 
  • Paremman asiakaspalvelun tarjoamiseen

 

Tietojasi säilytetään ja suojataan seuraavilla tavoilla:

Kaikki henkilötiedot ovat suojattu asiattomalta pääsyltä ja vahingossa tai laittomasti tapahtuvalta tietojen hävittämiseltä, muuttamiselta, luovuttamiselta, siirtämiseltä tai muulta laittomalta käsittelemiseltä. Tietoja käsitellään asiakkaan ja DreamPetStoren väliseen asiakassuhteeseen perustuen. Henkilötietojen käsittelyn oikeusperusteena on sopimus, suostumus tai oikeutettu etu. DreamPetStore käyttää asiakkaidensa henkilötietoja asiakassuhteiden hallinnoimiseen ja omiin markkinointitarkoituksiin henkilötietolain mukaisesti. Mikäli asiakas ei halua tietojaan käytettävän markkinointitarkoituksiin, asiakkaan tulee lähettää siitä kirjallinen asiakaspalveluumme. DreamPetStore ei luovuta asiakkaidensa henkilötietoja edelleen kolmansille osapuolille.

Henkilötietojen käsittelyssä on huomioitu 25.5.2018 alkaen noudatettavan EU:n tietosuoja-asetuksen vaatimukset.

 

Kaikkea pääsyä henkilötietoon valvotaan hyvien käytäntöjen mukaisesti.

 

Kuka käsittelee henkilötietojasi?

Henkilötiedot on talletettu DreamPetStoren sähköiseen järjestelmään, jonne on pääsy ainoastaan rekisterinpitäjän henkilökunnan jäsenillä tai muilla sen alla toimivilla henkilöillä, joille pääsy järjestelmään on työtehtävien vuoksi tarpeellista. DreamPetStore pyrkii kohtuullisin keinoin suojaamaan henkilötiedot kaikelta tarpeettomalta käsittelyltä. 

 

DreamPetStorella voi olla lain vaatima velvoite toimittaa tietoja valtion viranomaisille (esimerkiksi poliisi, veroviranomainen). Ulkoisia maksupalveluntarjoajia käytettäessä henkilön tiedot siirtyvät käytettävän palveluntarjoajan käyttöön maksun suorittamiseksi. Kaikkia ostosopimuksen vaatimia toimintoja varten asiakastietoja käsittelee DreamPetStoren henkilökunta.

Miten kauan tietojani säilytetään?

Henkilötietoja säilytetään niin kauan, kuin palvelun tuottaminen tai lakisääteisten velvollisuuksien toteuttaminen vaatii. Joitain tietoja voidaan säilyttää kauemmin niiltä osin kuin se on tarpeen laissa asetettujen velvollisuuksien, kuten kirjanpitoa ja kuluttajakauppaa koskevien vastuiden, toteuttamiseksi ja niiden asianmukaisen toteuttamisen näyttämiseksi. Asiakkaan pyynnöstä häntä koskeva henkilötieto voidaan poistaa tai anonymisoida DreamPetStore verkkokaupan järjestelmistä ja tietoa ei enää käytetä selosteessa lueteltuihin tarkoituksiin.

 

Osalle tietoa lainsäädäntö asettaa velvoitteita tiedon pidempiaikaiselle tallentamiselle, mm. seuraaviin tarkoituksiin:

  • Kirjanpitolaki määrittelee tiedolle pidempiä säilytysaikoja riippumatta siitä, sisältääkö aineisto henkilötietoja tai ei
  • Järjestelmien lokitietoa kerätään ja säilytetään lain edellyttämällä tavalla, jotta voimme tarjota lainmukaisen ja turvallisen verkkokaupan asiakkaillemme
  • Riittävien varmuuskopioiden ottaminen kaupan tietokannoista ja järjestelmistä tietojen turvaamiseksi, virhetilanteiden korjaamiseksi ja tietoturvan sekä jatkuvuuden varmentamiseksi.

 

Millaisia oikeuksia sinulla on?

Asiakkaana sinulla on oikeus:

  • Tietää, mitä tietoja sinusta säilytetään
  • Pyytää tietojen korjausta, päivittämistä tai poistoa
  • Peruuttaa suoramarkkinointi
  • Lisäksi, jos käsittely perustuu erilliseen suostumukseen, sinulla on oikeus peruuttaa suostumuksesi, milloin tahansa. Huomaathan, ettei tämä vaikuta ennen suostumuksen peruuttamista suoritetun käsittelyn lainmukaisuuteen.

 

Voit tehdä oikeuksiesi käyttämistä koskevan pyynnön ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme. Pyynnön tulee olla riittävällä tavalla yksilöity, jotta asiakaspalvelumme voi todentaa henkilöllisyytesi. Jos jossakin tapauksessa emme pysty joltain osin toteuttamaan pyyntöäsi, kuten poistamaan kaikkia tietoja, joiden säilyttämiseen meillä on lakisääteinen velvollisuus tai oikeus, ilmoitamme sinulle asiasta. Tällaisissa tapauksissa suosittelemme sähköpostiyhteydenottoa, josta annamme mahdolliset lisäohjeet. Toimistomme palvelee maanantaista perjantaihin klo 8-16, arkipyhät suljettu.

 

Tietojen luovutus

DreamPetStore ei luovuta asiakastietoja kolmansille osapuolille kuin sellaisissa tilanteissa, joissa se on ostotapahtuman toteuttamiseksi välttämätöntä. Tällaisia palveluntarjoajia ovat

  • Maksupalveluntarjoajat
  • Kuljetusliikkeet. Pienet tilaukset toimittaa Posti, suuremmat lavatilaukset DB Schenker.
  • Perintäyhtiö. Mikäli lasku siirtyy perintään, tiedot siirtyvät Intrum Justitialle.

Tarkemman selosteen maksu- ja toimitustavoista löydät tästä: LINKKI MAKSU- JA TOIMITUSTAPOIHIN

 

Emme koskaan välitä, myy tai vaihda tietojasi markkinointitarkoituksiin DreamPetStoreen liittymättömälle, ulkopuoliselle kolmannelle osapuolelle. 

 

Evästeet

Eväste on tekstitiedosto, jonka selain tallentaa laitteelle. Evästeitä käytetään esimerkiksi käyttäjän tietojen säilytykseen, kun palvelussa siirrytään sivulta toiselle. DreamPetStore-verkkokauppa käyttää evästeitä kaupan toiminnan takaamiseksi ja käyttökokemuksen parantamiseksi. Käyttämällä verkkokauppaamme, asiakas hyväksyy myös evästeiden käytön.

 

Evästeet keräävät mm. seuraavia tietoja:

 

Käyttäjän IP-osoite (tällä varmistetaan mm. tuotteiden pysyminen ostoskorissa)

Kellonaika

Mistä verkko-osoitteesta käyttäjä on tullut verkkosivulle (tätä käytetään mm. DreamPetStoren sisäiseen statistiikkaan)

 

Statistiikka

Markkinoinnin kohdentamiseen käytetty statistiikka on anonymisoitua, eikä sitä voida kohdentaa tiettyyn kuluttajaan/asiakkaaseen. Google Analytics on Googlen analytiikkatyökalu, jota käytämme sivustojemme liikenteen seuraamiseen. Lue tästä lisää Googlen tietojen käsittelystä: https://policies.google.com/privacy?hl=fi

 

Oikeus muutoksiin

DreamPetStore pidättää oikeuden muutoksiin tietosuojaselosteessa.

 

Mihin voit ottaa yhteyttä?

Kaikissa yksityisyyteen, tähän selosteeseen tai tietojenkäsittelyyn liittyvissä kysymyksissä voit ottaa yhteyttä  asiakaspalvelu@dreampetstore.com.